U gebruikt een verouderde browser. Ondervindt u problemen bij het openen van deze pagina, vragen wij uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken.

HOME

Lustrumcongres 2 juni 2023, 10 jaar Neon

De overvloed van Neon: een congres over tekorten in de zorg en het antwoord van de ethiek

Iedereen kent de ervaring van tekorten in de zorg en daarbuiten; professioneel en vaak ook persoonlijk.
Als het gaat over schaarste, denken we momenteel vooral aan personeelstekort, tijd- of geldtekort.
Dat lijken praktische problemen maar het zijn ten diepste ook morele vragen: hoe verdelen we de schaarse middelen, menskracht en tijd? En welke waarden, normen en deugden zouden daarbij leidend moeten zijn? Hoe gaan we goed om met de onherroepelijke schade als we dan moeilijke keuzes moeten maken?
Hoe is dit proces van omgaan met onvermijdelijke tekorten en het maken van keuzes goed te organiseren, zodat de morele veerkracht van medewerkers en daarmee van de organisatie toeneemt?
En wat kan ethiekondersteuning wel en niet betekenen voor medewerkers en organisaties in deze moeilijke afwegingen? Wat kunnen we leren van de ethiekondersteuning die zich tot nu toe heeft bezig gehouden met het omgaan met tekorten? 

Voor wie? 
Dit interactieve NEON congres, met haar bekende en gewaardeerde informele NEON sfeer, is voor iedereen die in aanraking komt met tekorten en zich afvraagt hoe daar goed mee om te gaan.
Naast zij die werkzaam zijn op het gebied van de ethiekondersteuning, zoals ethici, leden van commissies ethiek en gespreksleiders moreel beraad, is dit NEON congres ook zeer relevant voor financiële managers, bestuurders, leidinggevenden en HRM adviseurs. 
Deel deze aankondiging gerust met je collega's en binnen je netwerken. 

Locatie: Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.
Goed bereikbaar met OV en auto.
Earlybird ticket: 250,- (t/m 9 mei) |Regulier ticket: €295,- (na 9 mei).
Groepskorting: Kom met 5 en betaal voor 4 personen!
 
Wil je dit NEON lustrum congres niet missen?

Meld je dan nu vast aan Graag tot ziens op vrijdag 2 juni 2023.
 
Namens het bestuur van NEON